»
Minuni » Minuni ale Sfintilor de la Aiud relatate de parintele Augustin

Minuni ale Sfintilor de la Aiud relatate de parintele Augustin

 
Minuni ale sfintilor de la Aiud relatate de Parintele Augustin
publicate în Revista Atitudini, nr. 6/2009

O fata din Cluj a venit cu un grup din oras si s-a în­chinat la sfinti, s-a închinat la icoana Maicii Domnului si i-a cerut voie maicii care era la osuar sa i se îngaduie sa se dea cu putin untdelemn la cap, unde avea un chist. A fa­cut acest lucru si a revenit dupa o perioada, spunând ca du­pa patru zile, când s-a pieptanat, nu mai avea nicio pro­blema la cap. Si i-a aratat maicii, careia i-a cerut sa-i dea vo­ie sa ia untdelemn, locul unde a fost chistul la cap; fu­se­se destul de mare. Se vedea în acel loc acum ca un punct alb si ca o arsura.
 
Tot asa, niste maici cu dureri foarte ma­ri de cap s-au dat cu acest untdelemn din can­dela sfintilor si li s-au oprit pe loc durerile.
 
O familie din Pitesti, sot si sotie, tineri, erau foarte în­tristati ca nu puteau avea un copil si se gândeau sa a­bor­de­ze o viata de familie mai austera, sa încerce sa tra­iasca în curatie unul cu celalalt. Eu le-am vorbit despre sfinti si des­pre uleiul din candela sfintilor si le-am dat sa ia îm­pre­u­na acel untdelemn. Sotia avea un virus în orga­nism care, da­ca ea ar fi ramas însarcinata, ar fi provocat multe com­pli­catii fatului, acest lucru contribuind si el foarte mult la sta­rile lor de deznadejde. Dar, prin minune dumne­zeiasca, ea a ramas însarcinata si, dupa ultima ana­liza medicala, a con­statat ca virusul disparuse din orga­nism.
 
Unui barbat din Bucuresti de 46 de ani i-au venit în ia­nuarie surorile disperate cu masina la Aiud, plângând, pen­tru ca fusesera prin Bucuresti pe la Sfântul Nectarie, pe la Sfântul Ilie Lacatusu, sa le asculte sfintii rugaciunea si sa-l vindece pe fratele lor care era internat în spital, o­pe­rat pe creier, si care se afla în coma din cauza unei tu­mori foarte mari, nemaiprimind nicio sansa de supra­vie­tu­ire din partea medicilor. Si, mergând la Radu Voda si a­flând de la o femeie ca sunt sfinti mari care fac minuni la Aiud, au venit spre seara si plângeau cu amar din fata ca­sei si pâna la osuar si acolo, în fata icoanei Maicii Dom­nu­lui si a Sfintelor Moaste. Le-am dat untde­lemn si le-am spus sa îi dea pe cap în semnul Sfintei Cruci. Când au a­juns la Bucuresti asa au si facut. Si dupa ce l-au dat cu unt­delemn, medicii s-au razgân­dit si l-au bagat din nou în o­­peratie.
 
L-au operat si - minune dumnezeiasca! Dupa trei zi­­le de la operatie a fost în picioare, fara pierderi de me­mo­­­­rie, fara ameteli, fara nicio reactie adversa la problema pe care a avut-o la cap. Iar în Saptamâna Patimilor, în Jo­ia Mare, au venit împreuna la Aiud si plângeau toti de bu­cu­rie. Barbatul a fost cel care a condus masina de la Bu­cu­resti pâna la Aiud, ca sa aduca multu­mire sfintilor pentru a­ceasta minune care s-a facut cu el. I-am si vazut ope­ratia. Un sfert din cap era taiat în zona fruntii. Si era si el oa­re­cum socat de locul Aiudului, pentru ca nu se as­tep­ta sa va­da manastirea în forma în care este ea, adica pe Râ­­pa Ro­bi­lor. Intrând în osuar, a ramas oarecum mut fata de ce a va­zut acolo - icoana Maicii Domnului si sfintele moas­te. Ma­ma lui spunea întruna de multimea lacrimilor varsate pen­tru copilul sau, ca i-au secat si lacrimile si îi mul­tumea Mai­cii Domnului si acestor sfinti ca i l-a vin­decat. Ti se sfâ­sia inima când te uitai la ei. Ei sunt o mar­turie mare de cre­dinta a unei întregi familii care s-a rugat pentru un fra­te de-al lor, ca Dumnezeu sa-l vindece.
 
O femeie din Târgu Jiu a venit cu un taxi, masina pla­tita de unul dintre baietii ei. Avea boli foarte multe în organism, printre care un diabet foarte ridicat, o infectie foarte mare la picior, o cangrena deschisa care, în timp, în loc sa se cicatrizeze, s-a facut si mai mare din cauza diabe­tului, si avea dureri foarte mari care nu o lasau sa doarma noap­tea. A spus ca de luni de zile nu mai dormise. Era dis­pe­­rata. A mers pe la toate manastirile din zona Târgu Jiului, a fost la slujbele Sfântului Maslu foarte des, atât la manastire cât si acasa, era spovedita si împartasita. Si tot asa, ca în cazul celalalt, un parinte din Sfântul Munte i-a spus ca la Aiud sunt sfinti care fac minuni foarte mari si sa mear­­ga acolo neaparat, pentru ca va primi ajutor de la Dumnezeu. A venit la Aiud plângând cu disperare de du­re­rile si de necazurile ei. I-am dat un litru de untde­lemn din candela Maicii Domnului de la sfinti si i-am spus sa se dea în semnul Sfintei Cruci, pe rana, de 40 de ori. Asta a si fa­cut si, la mai putin de o saptamâna, m-a sunat si mi-a spus cu lacrimi în ochi ca i-au încetat durerile. Nu o mai du­rea deloc, asta în conditiile în care lua medica­mente de la cele naturiste si pâna la celelalte, fara niciun rezultat. Si, în mai putin de doua saptamâni, mi-a spus ca a început sa i se cicatrizeze rana.
 
Un parinte din Satu Mare a primit binecuvântare de la Preasfintitul Justinian de a aduce sfinte moaste de la Aiud la biserica si sa le pastreze în sfântul altar. Si mi-a spus ca, pâna sa aduca sfintele moaste, în parohie erau tot­deauna neîntelegeri si tensiuni între credinciosi. Dar, de când au venit sfintele moaste, s-a asternut pace si li­nis­te peste tot. Un alt lucru extraordinar pe care l-a spus pa­rin­tele a fost ca au început sa vina oameni care pâna a­tunci nu cercetasera deloc biserica. Pur si simplu se vedea ca erau parca chemati si adusi în biserica de o forta neva­zuta, de harul lui Dumnezeu, si voiau sa caute ceva în bi­se­­rica respectiva. Si parintele, vazându-i asa porniti, le-a spus despre sfintii de la Aiud - la care s-au închinat cu mul­ta evlavie si cu lacrimi în ochi. Si, mai mult, parintele, a­vând si ceva constructii de facut, a început sa primeasca do­natii datorita acestui har pe care îl au sfintii si datorita li­nistii pe care o primesc oamenii atunci când se închina la aceste sfinte moaste.
 
O fiica duhovniceasca din Aiud, având mari pro­ble­me cu sarcina din cauza unei infectii urinare de care nu a sca­pat cu niciun medicament, s-a închinat la sfintele moas­te, a luat din untdelemnul sfintilor si, înainte de nas­te­re cu vreo patru luni de zile, dupa ce a repetat anali­zele, me­­dicii i-au spus ca nu mai are deloc acea infectie urinara.
 
Un calugar român din obstea manastirii Sfântul Sava, din Ierusalim, mi-a relatat o întâmplare minunata. Într-una din zile, staretul se ducea, dupa obicei, sa se închine la sfintele moaste din osuarul manastirii, care cu­pri­nde particele dintr-o multime de sfinti mari, printre ca­re si sfinte moaste de la Aiud, pe care parintele staret le ti­nea cu multa evlavie. Si, în ziua aceea, când a intrat, o mi­reas­ma puternica l-a învaluit deodata. Si a cautat la toa­te moas­tele sa vada de unde vine mireasma si, spre sur­prin­de­rea si bucuria lui, a vazut ca mireasma venea de la sfin­tii de la Aiud. A chemat toata obstea sa se închine si mare i-a fost mirarea când a aflat ca românii nu si-au ca­no­nizat mar­tirii si zac aruncati în gropile Aiudului.
De aceea îi îndemn pe toti credinciosii sa se închine si sa îi cinsteasca pe acesti mari martiri ai nostri, pentru ca, asa cum spune parintele Justin, numai rugaciunile lor ne mai pot scapa neamul din caderea generala de azi.
 
Revista Atitudini, nr. 3/2008
 
O batrânica din judetul Cluj, fiind bolnava de cancer, gradul IV metastaza, a fost data de duhovnicul ei cu untdelemn din candela Maicii Domnului de la osuar, spunându-i ca dupa câteva zile sa mearga la medic si sa-si repete analizele. Medicii au ramas uimiti pentru ca nu au mai gasit nicio urma de cancer.
 
Un baietel din Slatina, de 12 ani, s-a îmbolnavit de o boala foarte rara de piele. Avea bubite pe tot corpul din crestet si pâna în talpi, care supurau puroi si sânge si care mai si produceau o mâncarime foarte mare. Mama copilului s-a dus disperata la duhovnicul ei, spunându-i ca nu stie ce sa mai faca cu baiatul ei, pentru ca cei mai buni doctori de piele din Bucuresti nu reusisera sa-i gaseasca diagnosticul si chiar în ziua respectiva trebuia sa mearga din nou la Bucuresti. Parintele i-a spus: „Soro, chiar acum am primit untdelemn din candela Sfintilor de la Aiud si, daca avem credinta, Dumnezeu va face minuni.” L-a dat pe copilas si, în drum de la Slatina spre Bucuresti, în tren, i s-au uscat bubitele, au cazut jos si a ajuns complet vindecat la medici.
Doua femei din Aiud, venind la manastire, mi-au spus ca acuza dureri foarte mari la încheieturile genunchilor si a gleznei. Le-am dat untdelemn din candela Maicii Domnului si a sfintilor, sfatuindu-le sa se dea la locul durerii. Dupa o saptamâna au venit si mi-au spus ca, dupa ce s-au dat cu untdelemn, li s-au luat durerile cu mâna. M-am cutremurat!
            (…)
Uneori vin oameni bolnavi care nu au o credinta asa de mare si se dau cu untdelemnul sfintilor cu multa îndoiala si, chiar si asa, sfintii fac minuni. Asa dar mare au primit acesti patimitori ai lui Hristos! De exemplu un tânar avea o boala grava de piele, pentru care medicii nu i-au gasit leac. Mama lui era credincioasa însa, si a luat de aici niste ulei sa-i unga trupul. Când a ajuns acasa, i-a uns o parte din trup, pentru ca tânarul nu avea încredere si o, minune, dimineata, locul care fusese uns cu ulei, era dimineata fara pata, sanatos.
 
Odata a venit un parinte de la Timisoara si mi-a spus ca mama lui a avut un atac cerebral si era într-o stare foarte grava de coma. Au dat-o cu untdelemn si si-a revenit complet.
 
O femeie din Aiud avea dureri foarte mari la glezne. Cum s-a dat cu ulei i s-a luat durerea ca cu mâna. Si nu s-a dat cu o credinta cum o au de pilda unii bolnavi de cancer fata de Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina sau Sfântul Ioan Rusul. În schimb, aici, chiar daca vin cu o credinta foarte mica, se dau cu untdelemn si se tamaduiesc.
 
Iarasi, un domn din Aiud lucreaza la penitenciar si are foarte mari probleme cu spatele si era caz de operatie. Dupa ce s-a dat cu ulei de la Maica Domnului, nu mai avea nicio durere si nu a mai fost nevoie de nicio operatie.
 

Nu mai spun de cazuri de demonizare. Au venit aici niste fete demonizate si numai ce se apropiau de osuar, începeau sa zbiere si sa cada pe jos, de ziceai ca-i în gura de sarpe. Au fost doua demonizate de la Satu Mare si dupa ce au venit aici la rugaciune, li s-a mai ameliorat starea o buna perioada de timp, dar am auzit ca acum iar se simt rau.

Revista Familia ortodoxa nr. 43/2012
 
Am sa va relatez o minune povestita de o doamna din Suceava. Anul trecut s-a întâlnit într-un spital cu o mama care plângea si, intrând în vorba cu dânsa, a aflat ca fiul ei a avut un accident de masina; era în coma si medicii nu-i mai dadeau nici o sansa de supravietuire. Si aceasta mama avea în mâna Acatistul Sfântului Nectarie. Atunci doamna din Suceava, care are o evlavie deosebita la Sfintii Marturisitori, i-a spus mamei:
 
„Dar la Sfintii Mucenici din închiso­rile comuniste v-ati rugat? Pentru ca sunt foarte mari facatori de minuni...”
Si ea a spus: „Dar nu stiu nimic des­pre ei. M-as ruga, dar nu am dupa ce!”. Atunci doamna din Suceava i-a dat Acatistul Sfintilor Marturisitori. Mama aceea a luat Acatistul, l-a citit, iar a doua zi dimineata copilul s-a trezit din coma. Medicii au fost socati, nu puteau întelege ce s-a întâmplat! Însa copilul a vorbit cu mama si i-a spus asa: „Aseara a venit la mine un arhiereu batrân, cu chip foarte blând, zâmbind la mine. M-am uitat la el si avea în mâini o cutiuta. S-a apropiat de mine, mi-a deschis-o si, când m-am uitat, am vazut niste oscioare asezate în ea. Mi-a spus: «Închina-te la aceste Sfinte Moaste, pentru ca sunt ale Sfintilor Mucenici din închiso­rile comuniste, ei te vor vindeca!» Eu mi-am fa­cut Sfânta Cruce si le-am sarutat, iar dupa aceea m-am trezit”. Copilul l-a recunoscut foarte usor, pentru ca avea în camera lui icoana acestui mare Arhiereu si Sfânt, Sfântul Nectarie din Eghina.
Este o minune cutremuratoare, în sensul ca un Sfânt canonizat da prioritate si arata cât de iubiti sunt acesti Sfinti Mucenici în fata Tronului lui Dumnezeu. Aceasta întareste credinta celor care îsi îndreapta privirea ca­tre jertfa lor si, mai ales, a celor care se roaga Sfintilor, pentru ca sunt, într-adevar, mari mijlocitori în fata Tronului Sfintei Treimi.
 
O alta minune a fost povestita de o fami­lie din Galati, stabilita acum în Otopeni. Aici aveau niste vecini nu foarte credinciosi, care nu prea mergeau la biserica. Intr-o zi, vine vecina la ei si le spune: „Nu stiu ce sa fac cu sotul meu, are o criza de rinichi, are dureri foarte mari...”. De trei zile, durerile erau din ce în ce mai mari si omul nici nu voia sa mearga la medic. Atunci doamna aceasta i-a spus: „Am niste ulei de la Sfintii de la Aiud, ia-l si miruieste-l în semnul Sfintei Cruci”. Sotia l-a luat, s-a dus acasa, l-a miruit pe sotul ei si nici nu a apucat sa termine Sfânta Cruce de facut, ca i s-au luat durerile cu mâna! Asta a fost o bucurie sufleteasca foarte mare pentru cei doi, care din clipa aceea s-au apropiat foarte mult de Biserica si, mai ales, de Sfintii Mucenici din închisorile comuniste.

«  1  »