»
Minuni » Minuni culese ale sfintilor de la Aiud

Minuni culese ale sfintilor de la Aiud

 

Următoarele minuni au fost culese la mănăstirea Aiud, mărturisite sau notate de pelerini, în perioada 2008-2014:

Un domn din Braşov, care locuieşte şi lucrează în Canada, a povestit cum s-a vindecat de o durere de spate foarte puternică. Dumnealui lucra în Canada la amenajări forestiere, fiind nevoit să ţină zilnic în mână o drujbă foarte grea, de aproximativ 8 kg. După câţiva ani de muncă, căpătase o durere de spate atât de puternică încât o perioadă chiar renunţase să mai muncească. A făcut fizioterapie, a luat diferite calmante, fără succes, şi chiar îi fusese propusă operaţia de către un medic neurochirurg. Timp de doi ani a lucrat cu aceste dureri deranjante. Aflându-se în ţară, în pelerinaj la Aiud, a primit o sticluţă cu ulei din candela Sfinţilor. Reîntors la muncă, durerile au reapărut, dar după ce s-a miruit timp de 40 de zile cu ulei, însoţit cu rugăciuni, durerile au încetat şi nu au mai reapărut până azi. (martie 2014)

O femeie din Sălişte-Foltea a venit la mănăstire să mărturisească o minune petrecută cu uleiul de la Aiud. Venise cu un an în urmă să ceară untdelemn din candela Maicii Domnului şi să-i roage pe Sfinţii de aici să o tămăduiască. Suferea mult din cauza unui neg aflat în regiunea gâtului. A fost sfătuită atunci să se ungă cu untdelemn din candela Maicii Domnului – “Ocrotitoarea celor prigoniţi” şi aflaţi în suferinţe. A primit binecuvântare să se ungă zilnic, neîntrerupt, timp de 40 de zile, iar dacă negul persistă, să continue cu nădejde şi răbdare. Pe măsura ungerii cu untdelemn, mărimea negului creştea. Însă doamna a continuat cu stăruinţă binecuvântatul sfat şi în a 50-a zi, în vreme ce lucra prin gospodărie, a simţit o durere puternică şi o arsură în locul unde era negul. În urma atingerii, chiar în acea clipă, negul căzuse. Drept recunoştinţă, a venit la Aiud să mulţumească Maicii Domnului pentru minunea vindecării şi să o împărtăşească şi altora. (iulie 2009)

O femeie în vârstă de 72 de ani din Zalău suferea de ulcer varicos, iar rana nu i se mai închidea. Închinându-se la Sfintele Moaşte de la Aiud şi ungându-se cu untdelemn din candela Maicii Domnului, rana ei s-a vindecat în trei zile, după un tratament medical îndelungat fără rezultat. 

Elena din Craiova, în vârstă de 67 de ani, suferea de cancer la sân în metastază. S-a vindecat cu untdelemnul din candela Maicii Domnului. Astăzi dumneai trăiește în Israel.

Ion, în vârstă de 72 de ani, din Bistrița, suferea de ulcer varicos la ambele picioare; piciorul stâng se afla într-o stare foarte gravă, fiind programat pentru amputare. După cinci zile de uns cu untdelemn, piciorul drept s-a dezumflat, a revenit la normal, vindecându-se rănile, iar după aceea rana a început să se retragă şi de la celălalt picior. O umflătură mare de la piciorul drept s-a spart şi din ea au curs în jur de 250 grame de infecţie cu puroi, şi rănile nu mai miroseau urât, ceea ce  înainte se întâmpla. Deși trăia în preacurvie, această minune a înmuiat atât inima lui, cât şi a femeii cu care stă, așa încât Preotul duhovnic care le-a dat untdelemnul a dobândit mare nădejde că cei doi se vor cununa.  

Emil, în vârstă de 60 de ani, din Alba-Iulia, avea dureri de abdomen foarte mari. Un diagnostic venit de la Timişoara a indicat cum că s-ar afla ceva pe colon. Până să ajungă la Cluj a luat untdelemn în fiecare zi, rugându-se, iar când a ajuns acolo i s-a spus că nu are nimic. Untdelemnul l-a ajutat şi la starea sa sufletească, care mai înainte fusese una de deznădejde. 

Angela, în vârstă de 55 de ani, din Aiud, a mărturisit că avea o stare de slăbiciune în tot organismul, inclusiv o lipsă generală de voinţă. După trei zile în care a luat untdelemn s-a ridicat, atât sufleteşte cât şi trupeşte, făcând multă treabă în casă şi aşternându-i-se peste suflet o stare de linişte.

Sara, în vârstă de 88 de ani, din Aiud, căzuse bolnavă la pat şi a zăcut trei săptămâni. Fiica dumneaei şi-a amintit de untdelemnul din candela Maicii Domnului şi a uns-o cu acesta. După trei zile, bătrâna s-a ridicat în picioare, uimind pe toată lumea cu puterea şi energia pe care o avea. De când a avut loc minunea, s-a întâmplat ca ea să meargă chiar şi de trei ori pe zi la piaţă, gătind pentru toată familia. 

Eugenia, în vârstă de 83 de ani, din satul Maia, judeţul Sălaj, avea ulcer varicos deschis. La sfârşitul lunii august a anului 2009, ea a primit untdelemn de la Aiud, pe care l-a folosit însoţindu-l cu rugăciunile Acatistului Bunei Vestiri, şi rugăciuni către Sfinţii Aiudului, în urma cărora s-a vindecat. 

Alexandru, singurul fiu al mamei sale, Viorica, se afla în comă de peste două luni în urma unui accident de maşină. Naşa de botez a lui Alexandru a venit cu nădejde la Aiud să se roage Maicii Domnului şi Sfinţilor din închisori şi, încă înainte ca ea să ajungă înapoi la spital, copilul s-a trezit din comă. 

Georgiana din Bucureşti, în vârstă de 35 de ani, rămânând însărcinată, s-a descoperit că avea un polip cervical şi sarcina avea colul uterin deschis, ceea ce, la vârsta de 6 săptămâni, reprezenta un pericol iminent. La 8 săptămâni de sarcină a început să se miruiască cu untdelemn, iar la 23 de săptămâni s-a constatat că polipul dispăruse în totalitate iar colul uterin s-a închis. A durat 98 de zile până la însănătoşire completă, în urma ungerii cu untdelemn.

Victoria din Turda suferea de epilepsie. Ea s-a miruit cu untdelemn din candela Maicii Domnului, după criză începând să se simtă mai bine.

Ludmila din Cluj-Napoca, în vârstă de 52 de ani, în prezent stabilită în Italia, avea un chist la sân care a dispărut după ce s-a uns cu untdelemnul de la Aiud. 

Monahia Taisia, în vârstă de 52 de ani, a fost operată în 2008 de cancer la sân. Boala însă a recidivat, iar apoi a fost operată din nou la Bucureşti. După această intervenție, s-a miruit cu credinţă cu untdelemnul de la Aiud, iar la un nou set de analize nu s-a mai constatat nici o urmă de cancer. 

Ana Smith, în vârstă de 72 de ani, suferea de cataractă la ambii ochi. După ce s-a miruit pe ochi cu untdelemn de la Aiud, cataracta a dispărut complet  la unul din ochi, iar celălalt ochi a rămas foarte puţin afectat. 

Augustin-Ionuţ, un băieţel în vârstă de 7 ani, era grav bolnav şi nu vorbea deloc. Între potenţialele diagnostice emise de medici s-au numărat autismul sau ADHD (sindromul atenţiei deficitare). Băieţelul articula sunete doar încercând s-o imite pe mama lui. După trei zile petrecute la Aiud, copilul a început să articuleze singur fraze întregi. Mai mult, învăţase singur Tatăl Nostru în biserică, în starea în care se găsise mai înainte – iar acum a putut să-l şi rostească. 

Daniela, în vârstă de 44 de ani, din Dej, suferea de o stare sufletească grea unită cu depresia şi epuizare trupească maximă, încă din 1994. Cu ajutorul uleiului sfinţit luat pe o perioadă de 9 luni, starea sufletească a dispărut, ea simţind ajutorul minunat al Sfinţilor. Zilnic, ea s-a miruit pe frunte în semnul Sfintei Cruci de 40 de ori şi a luat câte 7 picături de untdelemn. 

Un bărbat de 65 de ani din Orăştie a avut un accident cu bicicleta, în urma căruia a căzut în cap, iar coloana sa a fost fracturată. Urma să treacă printr-o operaţie la coloană şi o mică operaţie la creier. Ungându-se cu untdelemn şi ducându-se la control după două săptămâni, s-a constatat că nu a mai fost nevoie de operaţie la cap. Iar când a fost programat să se opereze la coloană a început să-şi mişte picioarele... motiv pentru care doctorii au recunoscut că operaţia nu mai era necesară. 

O femeie din Bucureşti, în vârstă de 30 de ani, căsătorită, cu un copil, avea probleme cu un ochi care era pe jumătate deschis. S-a vindecat dându-se cu untdelemn în semnul Sfintei Cruci.
 
O maică de la Arhiepiscopia Alba Iuliei s-a trezit într-o dimineaţă cu o durere mare la o unghie de la piciorul drept, umflându-se. A pus compresă cu vată de la candelele Aiudului, iar durerea şi umflătura i-au dispărut în timpul zilei, fără ca ea să-şi dea seama.
 
O familie din Bucureşti care au venit la Aiud au luat un flacon de ulei. Seara, poposind la o gazdă, au observat că se auzeau bubuituri nefireşti în geantă, acolo unde fusese pusă sticluţa. Acestea erau atât de puternice încât se auzeau chiar şi de cealaltă parte a peretelui. Soţul s-a îndreptat spre geantă, fiind sigur că de acolo vine zgomotul. A scos iconiţa şi untdelemnul şi le-a pus pe un dulap, după care s-a aşternut o pace adâncă în toată camera. Iconiţa şi untdelemnul se păstrează cu mare evlavie în această casă, oamenii neîndrăznind să se miruiască cu acest ulei, ci doar atingându-se de sticluţă primesc ajutorul de la Sfinţi. (18.07.2009)
 
O mamă din Brăila venea în drum spre Aiud să ceară ajutor prin rugăciuni pentru fiul ei, care se afla în comă în spital. Înainte ca ea să ajungă la mănăstire, fiul ei s-a trezit din comă.

O femeie din Constanţa suferea de semiparalizie (diagnosticul: Miastenia granis). Fiind unsă cu untdelemn de duhovnicul ei şi spunându-i-se că untdelemnul este de la Aiud, după puţin timp a început să meargă.

O familie din Suceava, căsătoriţi de 20 de ani, luând ulei din candela Maicii Domnului de la Sfinţii Mucenici de la Aiud, au dobândit un copilaş.

Un bărbat de 60 ani, diagnosticat cu cancer de prostată, s-a uns cu untdelemn pe abdomen, iar după trei luni din analizele sale a reieşit că nu mai are cancer.

Un călugăr din Alba, suferind de o durere foarte grea de cap de peste o săptămână, a trecut pe la mănăstire şi pe la sfinţi la Aiud, fără să ceară nimic. După câteva minute i-a încetat durerea de cap.

Mai multe mame însărcinate s-au miruit cu untdelemn, mărturisind după aceea că au avut o naştere foarte uşoară. 

O fetiţă de 6 ani din Piteşti avea noduli pe corp. Tatăl ei a uns-o pe tot corpul cu untdelemn. Curând, toţi nodulii au dispărut, în afară de unul singur pe care uitaseră să îl ungă cu ulei. După ce au descoperit ultimul nodul, l-au uns şi pe acesta cu ulei, iar locul s-a vindecat.

Un preot din Bucureşti a luat Sfinte Moaşte de la Aiud şi, ajungând cu ele acasă, liniştea s-a aşternut peste familia sa, preoteasa şi cu cei doi copii însănătoşindu-se. Acelaşi părinte relatează că, atunci când este tensiune în casă, sfintele moaşte îşi schimbă culoarea în una mai închisă, iar când e o stare de bine şi pace, ele se deschid la culoare, dând uneori bună mireasmă.

Un om aflat pe patul de moarte, după rugăciunile de dezlegare şi de ieşire a sufletului, ţinând în mâna stângă Sfintele Moaşte şi-a dat sufletul în pace.

O fetiţă de 11 ani din Buzău suferea de o boală foarte rară de sânge pentru care nu avea medicament. Tatăl fetiţei a venit la Aiud în 2009, a luat untdelemn şi i-a dat în fiecare zi timp de o lună jumătate. Când s-au dus la control boala nu mai exista, iar medicii au rămas uimiţi de vindecare. 
 
Un tată ce locuia în Franţa avea un singur copil, o fiică, care suferea de o boală rară de sânge. Fata a primit sfatul să ia câte 3 picături de ulei pe pâine, dimineaţa, după anafură. După 8 săptămâni, şi-a făcut analizele şi a constatat că nu mai avea boala respectivă. 
 
O familie în care soţul era medic pediatru avea copilul bolnav de leucemie. Pe masa de operaţie, copilula  murit. Treptat, însă, sub ochii medicilor şi asistentelor din sală, toate organele au revenit la viaţă. Mai apoi s-a constatat că şi leucemia fusese complet vindecată prin mijlocirile Sfinţilor. 
 
O femeie avea probleme cu menţinerea unei sarcini, medicii dându-i un procent de reuşită de 1 la 10 000. După miruirea cu untdelemn a reuşit să ducă la bun sfârşit sarcina şi să nască o fetiţă sănătoasă, botezată Ana-Maria. (minune relatată de Ana Boica din Deva, Hunedoara)

O altă femeie, ce avea mari griji şi probleme din cauza cărora avea insomnii, după miruirea cu untdelemn a dormit liniştită, pentru prima oară după mult timp. 

O fetiţă în vârstă de 9 ani era mereu stăpânită de frică din cauza tatălui ei, care îi adresa diferite feluri de ameninţări. Când vine la mănăstire aleargă spre Sfintele Moaşte fără să-i fie frică de ele, uitându-se cu drag şi simţindu-se foarte bine.
 
O doamnă din Satu-Mare era paralizată din naştere. Vizitând schitul, a intrat în osuar să se închine, şi la ieşire a început să meargă. 
 
Un bărbat suferea de cancer de plămâni, însă nu ştia cât de gravă era starea lui, pentru că medicul nu îi spusese. Între timp, preotul duhovnic al bărbatului a aflat că este bolnav. Neştiind nici el toate detaliile, l-a îndrumat pe bolnav să se miruiască cu untdelemn de la Aiud. Urmând acest sfat, omul a mers să se opereze fără să ştie gravitatea intervenţiei chirurgicale. La operaţie, s-a constatat că plămânii arătau perfect sănătoşi. Una din asistentele care erau în operaţie a mers la preotul duhovnic să îi spună de starea de cancer a bărbatului şi de ce se descoperise la operaţie. Părintele nu ştia nimic nici el şi a rămas uimit de minune. Apoi a aflat şi bolnavul de această minune de la duhovnicul său: cum suferise de cancer şi se vindecase, fără să ştie.

 
 
 

«  1  »