»
Minuni » Marturii

Marturii

Mărturia medicului Liviu Tivadar, aprilie 2014
"In 2012 am fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Am avut ocazia unei discuţii cu preotul mănăstirii din Aiud*, părintele Augustin.
Am trecut de operaţie şi de tratamentul ulterior, ca de o întâmplare neplăcută dar nedureroasă.
Sunt bine, lucrez, analizele sunt foarte bune... iar eu vizitez când pot bisericuţa şi acum şi mănăstirea din Aiud.
Cred că vindecarea mea a început în acea discuţie cu preotul, la bisericuţa din Aiud".
(*mentionam ca domnul doctor a fost sfatuit sa se miruiasca cu untdelemn din candela Maicii Domnului si sa roage Sfintilor Mucenici din temnitele comuniste pentru tamaduire)

Mărturia Doinei Priparu, aprilie 2014
"Ma numesc Dorina Priparu şi locuiesc în Abrud. Pe scurt, am fost bolnavă cu coloana vertebrală (zona lombară) încât la un moment dat am rămas imobilizată. M-am târât cu greu până la măsuţa cu mir şi cărţi de rugăciune. M-am uns cu ulei de la acest osuar, în semnul Sfintei Cruci, aşa cum am putut, pentru că eram singură acasă, dar având credinţa şi disperarea că mă va tămădui. Nu am luat niciun medicament dar m-am uns de mai multe ori şi durerea a început din chiar seara zilei să mai cedeze. M-am uns în continuare, m-am rugat la Sfinţii care au pătimit în închisori cu toată credinţa şi a treia zi de la întâmplare nu mă mai durea nimic. 
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!"

Mărturia Anei Isac din Satu Mare, 19.07.2010
„Mă numesc Isac Ana domiciliată în Satu Mare.
În urmă cu 5 ani adică 2005, noiembrie, 10-12 aproximativ, nu reţin exact data, mi-a apărut o zgrăbunţă mică pe mâna dreaptă cam la 5 după-masa, pe urmă a început să apară o bulină; în seara respectivă s-a extins pe mână. In decurs de o săptămână pe ¾ din corp aveam pete închise la culoare. 
Practic mă descompuneam ca cel decedat – mi-am făcut locul de veci. Eram speriată- disperată. Am mers la medici dar nu se retrăgea deloc, din contră, se agrava. 
Am avut parte de un grup de părinţi cu multă inimă, ca părintele Emanuel, Alin-Sorin, Spiridon, care m-au luat în pelerinaje pe la sfintele mănăstiri, pe la sfintele moaşte. 
Am venit şi aici la osuar de două ori pe an.
Am observat că au început să se retragă puţin. Într-o seară parcă ceva mi-a zis „roagă-te  pentru duşmani!” (mi-a venit acest gând).
Am continuat cu mănăstirile, cu Sfânta Taină a Maslului. M-am ţinut practic de aceşti părinţi şi de sfintele moaşte de la osuar, mă ungeam mereu cu ulei de la moaşte. Azi sunt bine. Continuu să merg prin sfinte mănăstiri pe la sfinte moaşte.
Am consemnat acest lucru pentru că eu cred că minunea s-a petrecut aici. Medicii au zis că e lichen plan-purpuros, dar şi acesta îl are 2% din toată populaţia – eu îl am şi medicul meu mi-a spus că nici o şansă de vindecare nu aveam – ce am făcut?”
 
25.09.2010, Aiud
„Mă numesc Dobrescu Maria din Bucureşti. Am fost în aceste sfinte locuri acum doi ani. Eu aveam o mare durere în umărul drept. Îmi era teamă că nu-mi mai pot face Sfânta Cruce. Am fost şi la băi şi tot felul de tratamente. Mi-am adus aminte că am într-o sticluţă ulei de la candela Maicii Domnului. Mai întâi m-am rugat, am început să mă masez uşor spunând rugăciuni şi îmi făceam Sfânta Cruce. De prima dată, masându-mă, simţeam cum mă lasă uşor durerile. Dând de trei ori - de atunci, sunt doi ani şi ceva - nu mai am nicio durere – cum să-I mulţumesc Bunului Dumnezeu şi Maicii Domnului eu, cea mai păcătoasă?”

Mărturia medicului C. Pelepciuc-Glazer, 31.08.2009
 „Prezentare de caz
Supun atenţiei şi tuturor celor interesaţi cazul unei paciente născute în anul 1993, dintr-o comună a judeţului Timiş, suferindă de o foarte gravă afecţiune şi a cărei stare s-a ameliorat radical după ce a fost la Schitul „Înălţarea Sfintei Cruci” din Aiud.
În decembrie 2006 este diagnosticată cu: Acromegalie prin macroadenom hipofizar secretant de GH (hormon de creştere) std. IV Hardy. Pareză incompletă de nerv oculomotor drept. Insuficienţă hipofizară pe linie gonadotropă. Hiperprolactinemie. Aceasta înseamnă că în cutia craniană la baza creierului s-a dezvoltat o formaţiune tumorală necanceroasă cu dimensiunea 5cm/4cm, comprimând structurile cerebrale.
A suferit 3 intervenţii chirurgicale trans-sfenoidale cu abord nasal (ian.2007, apr.2007 – în ţară, sept.2007-în străinătate) o intervenţie chirurgicală cu craniotomie (deschiderea craniului) în străinătate în ian.2008. De asemenea s-a aplicat terapie Gamma knife (radiaţie gamma) şi radioterapie HVR fracţionate. În toată această perioadă, pe lângă tratamentul medicamentos endocrinologic, s-au administrat antalgice şi antiinflamatoare în asociere (3-4 simultan) şi în doze foarte mari.
Rezultatele acestor tratamente au fost cvasi-nule, simptomul cel mai greu de suportat, cefaleea, manifestându-se sub forma unor crize hiperalgice de 2-6 ori pe zi, fiecare dintre acestea având o durată de 20-90 min. Din această cauză viaţa ei şi a familiei a fost profund alterată, această perioadă de peste 2 ani de suferinţă permanentă marcând-o definitiv.
În Duminica Tomii a anului 2009 a făcut o deplasare la Schitul „Înălţarea Sfintei Cruci” din Aiud unde a primit povăţuire. La scurt timp starea ei a început să se amelioreze, în prezent crizele cefalgice dispărând complet.
Precizez că, în calitate de medic de familie, am urmărit-o în tot acest interval de timp, cele prezentate mai sus fiind consemnate în acte medicale.
Dr. C. Pelepciuc-Glazer
Medic primar Medicina familiei”
 
 
„Suntem o familie din Braşov, Dana şi Adrian Huruiocea.
Bunul Dumnezeu ne-a dat un semn al milei Sale la rugăciunile Sfinţilor Mucenici de la Aiud, cărora la rândul nostru ne-am rugat.
Cu ajutorul lor, am avut parte de vindecare în situaţii de boală atât noi cât şi copiii noştri.
Depunem mărturie pentru aceasta, pentru ca toţi cei care cred şi cei care încă se îndoiesc, să aibă certitudinea că rugăciunile Sfinţilor pentru iertarea păcatelor noastre şi pentru însănătoşirea noastră sunt întotdeauna auzite de Bunul Dumnezeu.
Uleiul din candela Sfinţilor Mucenici de la Aiud ne-a vindecat în repetate rânduri bolile trupeşti: o afecţiune la ochi, dureri de cap sau articulare, răceli…, iar bolile (neputinţele) sufleteşti au găsit alinare prin rugăciunile închinate lor.
Aducem mulţumire pentru faptul că Dumnezeu ne-a luminat şi am găsit drumul la schitul de la Aiud.
Pentru rugăciunile Sfinţilor Mucenici de la Aiud, Doamne, Dumnezeul nostru, binecuvântat eşti în veci, amin!
                                               Adrian Huruiocea
                                               Dana Huruiocea”

«  1  »